Bel ons op 0541 - 200 207

Sagentocht & mysterieus Twente

Ken jij de geheimen van Twente? De folklore en lokale gebruiken? En weet jij wat de voorouders – Germanen en Kelten – allemaal uitspookten op dezelfde grond waar nu gewoon leven lijkt te zijn? Laat je meevoeren in een spannende en humoristische Sagentocht van AvaTarZ die je een aantal grootste onthullingen oplevert.

Grootste mysteries rondom Oldenzaal

Het gebied rondom De Lutte en de stuwwallen in Oldenzaal herbergt een bijzonder kleurrijk verleden met veel sagen en legenden. De streek staat dan ook bol van de mysterie, oude boerenerven en onverwacht diepe, duistere poelen. Doorleef hier oude, duistere tijden in de Sagentocht. Hoeveel Twentse historie kun jij aan?

De verhalen tijdens de sagentocht gaan onder andere over:

  • Onverklaarbare spooklichten
  • Witte Wieven
  • Godin Tanfana met haar helpers: de Aardmannetjes
  • Huttenkloas en zijn ‘Twentse gastvrijheid’
  • De Hellehonden

In 1,5 tot 2 uur loop je met onze verhalenvertellers langs allerlei markante plekken. Je hoort er een tiental oude Twentse sagen en ontdekt zo bijvoorbeeld het vreselijke geheim van Huttenkloas. Vul zelf ook in hoe het nu zit met de Spooklichten en Witte Wieven. En misschien, als je je speurneus opzet, ontdek je de Aardmannetjes zelfs!

Ideaal als personeelsuitje en voor andere groepen.

Wil je lachen, griezelen en wandelen met collega’s, vrienden of clubgenoten? Kies dan voor de Sagentocht die je de spannende kant van Twente laat beleven.

Kosten en deelnemers:

We bieden een spannend sagen arrangement met koffie, krentenwegge en drankje voor € 18,50 (min. 10 pers.).

Interesse of wil je meer weten over onze andere workshops? Kom gerust langs om een kijkje te nemen en de mogelijkheden te bespreken onder het genot van een (Oldenzaals) bakje koffie of vul hier het contactformulier in.