Op woensdag 13 september vindt de eerste Nationale Klimbosdag van Nederland plaats.
Maar liefst 20 klimboslocaties, verspreid over het hele land, doen mee aan de Nationale Klimbosdag. Het doel van de nationale klimbosdag is tweeledig: Aandacht creëren voor de vele mooie klimbossen die Nederland rijk is en het steunen van een goed doel dat de klimbossen logischerwijs nauw aan het hart ligt, bewustzijn creëren voor het belang van bomen voor de wereld en direct een steuntje bijdragen aan een bosrijkere wereld. Dit laatste doen wij door van ieder verkocht ticket 1 euro te doneren aan stichting Trees for All. Zij zetten zich in voor een bosrijkere wereld door bomen te planten in Nederland en het buitenland. 

De eerste editie vindt plaats op 13 september, als blijkt dat dit een succes is, zal de Nationale klimbosdag vanaf volgend jaar jaarlijks plaatsvinden in april. Dit luidt dan meteen de start van het nieuwe klimseizoen in. 

Het idee is simpel: De Nationale klimbosdag is dé dag waarop extra aandacht wordt besteed aan de vele mooie klimbossen die Nederland rijk is en waarop klimmen laagdrempelig aangeboden kan worden, doordat alle deelnemende klimbossen dezelfde toegangsprijs hanteren, lager dan het anders kan. Door samen op te trekken, komt er nog meer aandacht voor de klimbossen én het op een andere manier beleven van de natuur! Alle klimbossen dragen op deze dag per gast 1 euro af. De totale afdracht wordt geschonken aan een goed doel: Trees for all. 

Kom jij klimmen op Nationale Klimbosdag? Reserveer nu!

Vul het formulier in