FAQ

1. Is reserveren verplicht?
Wij raden altijd aan om te reserveren. Het aantal klimgordels is namelijk gelimiteerd. Reserveren voorkomt dat je moet wachten omdat andere gasten (die wel gereserveerd hebben) voorgaan.
Reserveer daarom direct online of bel ons 0541 200207 voordat je wilt gaan klimmen. (Mailen mag ook naar info@avatarz.nl).

2. Hoe groot moet je zijn voor het hoge parcours?
Je moet minimaal 1,30 meter groot zijn (en 10 jaar of 9 jaar onder begeleiding van een volwassene) om de karabines aan de veiligheidslijn te bevestigen. Kinderen onder de 1,30 meter kunnen helaas niet klimmen op het hoge parcours, maar wel op het KidZ parcours (minimaal 6 jaar).

3. Mag mijn kind alleen klimmen?
Kinderen vanaf 10 jaar mogen alleen klimmen. Kinderen van 9 jaar mogen op het hoge parcours alleen onder begeleiding van een volwassene klimmen. Hierbij hanteren we de norm dat één volwassene maximaal drie kinderen kan begeleiden.

4. Moet je ook betalen als je alleen wilt kijken?
Ons bos is volkomen open. Dit betekent dat toeschouwers niet hoeven te betalen. Alleen als je klimt, betaal je entree.

5. Kun je met de pinpas betalen
Ja, betalen met je pin is makkelijk en veilig.

6. Wat voor kleren moet ik aan?
Draag lekker zittende kleding, bij voorkeur niet te strak. Doe wel stevige schoenen aan. Slippers of sandalen zijn gevaarlijk en dus niet toegestaan.

7. Bieden jullie kluisjes aan?
Ja, wij hebben kleine kluisjes bij de gordelinstructie. Deze kluisjes zijn klein en hierin passen geen tassen enkel mobieltjes of autosleutels. Wij raden het dan ook aan om de tassen thuis of in de auto te laten.

8. Waar kan ik een cadeaubon kopen?
Een cadeaubon van AvaTarZ koop hier je online, mocht je iets tastbaars willen geven kun je een bon kopen bij ons aan de kassa.

9. Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
In de bevestiging vragen we je om een half uur voor aanvang (gereserveerd tijdsblok) aanwezig te zijn. Deze tijd is o.a. nodig om de betaling te regelen en de klimgordels aan te trekken. Aansluitend loop je naar het klimbos waar de instructie op het instructieparcours start.

10. Ik heb al lang niet meer gesport, kan ik dat wel?
Natuurlijk zijn wij geen artsen, maar een ieder die lichamelijk en geestelijk gezond is, moet over de eerste 2 parcoursen kunnen klimmen. Voor de volgende routes wordt geadviseerd even te rusten voor je eraan begint en vervolgens stapsgewijs de uitdaging aan te gaan. Schroom vooral niet om onze instructeurs te vragen hoe je een hindernis makkelijker kunt overwinnen. Wij zijn er immers om jou te helpen en te coachen.

11. Gaat het klimmen ook door met slecht weer?
Ja, klimmen kan onder vele weersomstandigheden. Daarbij is het bos extra beschut. Pas wanneer de veiligheid in gevaar komt zoals bij onweer, slagregen of hagel kan in goed overleg worden gekozen om het klimmen te annuleren of de afspraak te verplaatsen.