Het gaafste schoolreisje ooit in Twente!

Een schoolreisje in de lucht, dat is pas écht gaaf! In het AvaTarZ-klimbos in Twente worden de kinderen met hun klasgenoten uitgedaagd om samen het klimparcours te doorlopen. Ze leren samenwerken, grenzen verleggen én geven hun zelfvertrouwen een boost. Een actief en leuk schoolreisje, dat geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar! 

AvaTarZ organiseert complete schoolreisjes voor verschillende leeftijden. Klimmen in het grootste klimbos van Nederland is goed te combineren met andere sport- en spelactiviteiten in de buitenlucht. Je kunt ervoor kiezen om alleen te gaan klimmen met de klas, bijvoorbeeld om elkaar beter te leren kennen aan het begin van het jaar of gewoon als klassenuitje. Wil je het grootser aanpakken? Combineer de spectaculaire klimtour met een onze expeditie en/of leerzame Pak het Op Game.

De vanaf prijzen zijn berekend voor het lage parcours, voor het hoge parcours wordt een meerprijs berekend. 

 • Een tof schoolreisje in Twente
 • Combinatie van sport, spel en plezier
 • Geschikt vanaf groep 3
 • Versterk de banden in de klas
 • Actief en ontspannen in de buitenlucht

Kies een arrangement dat past bij jouw groep.

Of neem contact op voor een aangepast arrangement

Brons

 • Klimmen
 • Broodje hamburger of knakworst
 • Actief op de akker / Pak het op
 • Expeditie AvaTarZ
 • IJsje

vanaf €13 p.p.

3 uur

Kies dit arrangement

Goud

 • Klimmen
 • Broodje hamburger of knakworst
 • Actief op de akker / Pak het op
 • Expeditie AvaTarZ
 • IJsje

vanaf €27 p.p.

6 uur

Kies dit arrangement

Over de activiteiten

Klimmen met de klas

Bij AvaTarZ in Twente vinden we het leuk om actief te bewegen en al helemaal buiten in de natuur. Met de arrangementen in het grootste klimbos van Nederland willen we dit dan ook stimuleren! Klimmen met de klas is leuk om elkaar aan het begin van het schooljaar beter te leren kennen, maar ook als schoolreisje of klassenuitje! Voor iedere gelegenheid creëren wij een passend arrangement. 

W-tjes route

AvaTarZ is gericht op de natuur. Die natuur is niet alleen krachtig en stoer, maar soms ook zacht. Hetzelfde geld ook voor de dieren in het dierenrijk. Ze kunnen vaak iets wat wij mensen niet kunnen en zijn ergens heel erg goed in.  

Hoewel je vandaag veel kunt opzoeken op internet is soms ook leuk ‘te weten’. AvaTarZ heeft een aantal leuke weetjes uitgezocht en een ‘W-tjes route’ bedacht. Rondom haar terrein zijn hiervoor een 20-tal bordjes uitgezet met iets interessants over dieren, natuur en AvaTarZ zelf. Aan de kinderen de taak om aan de hand van een vragenlijst de juiste bordjes te zoeken en zo het juiste antwoord te begrijpen en misschien daarna wel te weten. Leuk voor een schoolreis als activiteit naast het klimmen. 

Pak het op

Er ligt te veel afval in de natuur. Dat hebben de planten en dieren niet zelf gedaan. Mensen hebben het helaas laten rondslingeren. Pakhetop is een initiatief van AvaTarZ om elke dag 1 stuk afval op te pakken. Het schoolreisspel Pakhetop maakt kinderen bewust van de afbraaktijd van verschillende soorten afval en het belang om dit op te pakken en in de prullenbak te gooien.

Expeditie AvaTarZ

Expeditie AvaTarZ is erg populair als stoere game bij de scholieren. Battle met je klasgenoten in teams tijdens de verschillende proeven. Verleg jullie grenzen en test elkaars kennis, inzicht en behendigheid om zo nóg beter te leren samenwerken en natuurlijk om je klasgenoten uit de andere teams te verslaan! Een actief klassensuitje in Twente in de buitenlucht! 

Lekkere Snack

De schoolreis wordt helemaal een feest met een lekkere warme snack. Bij AvaTarZ hebben we vanuit duurzaamheidsoverwegingen bewust geen frituur laten installeren. We bieden wel een Hamburger of knakworst XL met dito broodje. Natuurlijk met saus, onbeperkt ranja en een waterijsje toe. 

Spelen en Ravotten

Mocht nog niet alle energie tijdens het klimmen zijn opgebruikt dan kunnen de kinderen ook in de speeltuin verder rennen, springen en ravotten. Ons springkussen is groot genoeg voor een flinke aantallen kinderen en de speeltoestellen zijn Kidsproof om flink getest te worden.

Wat anderen zeggen

 • Wij, als personeel en onze kinderen hebben een leuke, goed verzorgde dag gehad.
  Het personeel was super goed met onze doelgroep en deden hun werk vol overgave.
  Kinderen en ouders hebben alleen maar complimenten gegeven.

  Anouk

  -

 • Bedankt voor een strakke organisatie, een erg leuke dag voor onze leerlingen!
  Wij hebben een geweldige middag gehad bij Avatarz!
  Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam.
  Een aantal kinderen hebben echt hun angsten overwonnen, zo trots! Het is een mooi overzichtelijk park ,waar ik zeker nog een x met mijn eigen gezin naar toe zal gaan!

  Jolanda

  Directrice

 • Heel erg bedankt nogmaals voor de geweldige dag die onze leerlingen (en wij)bij jullie klimpark hebben mogen beleven. De expeditie en het klimmen werden perfect begeleid, waardoor onze leerlingen hun grenzen hebben leren kennen maar deze ook zeker verlegd hebben.
  We kwamen allemaal voldaan terug op school en van menig ouder hoorden wij zeer positieve verhalen, die hun zoon/dochter verteld hadden.

  Karin

  -

Over Avatarz

AvaTarZ is het grootste klimbos van Nederland, gevestigd in Deurningen (Twente – Overijssel). De klimparcoursen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het kidZ-klimparcours begint op een hoogte van 2 meter en gaat tot 4 meter. Kinderen van 6 tot 9 jaar klimmen en klauteren hier over 30 uitdagende hindernissen. Het hoge klimparcours begint op 6 meter hoogte en gaat tot wel 12 meter de lucht in!  Je kunt op iedere hoogte uitstappen, waardoor het leuk is voor alle leeftijden. De klimmers zijn continu gezekerd met een speciaal veiligheidssysteem, waardoor ze altijd zonder begeleiding het parcours kunnen trotseren. Dit geldt zelfs voor de jongste kids! Kom langs bij AvaTarZ in Twente om jullie schoolreisje te houden!