Hoog klimparcours

AvaTarZ bestaat sinds 2011 en is inmiddels het grootste klimbos van Nederland. Na de bouw en opening in 2011 is het bos snel doorontwikkeld. We zijn begonnen met 5 klimparcoursen met ruim 70 uitdagingen, maar nu in totaal met ziplines heeft klimbos AvaTarZ meer dan 110 in moeilijkheid variërende uitdagingen voor hoog en laag. Op het hoge parcours mag vanaf 10 jaar geklommen worden. Zodra er een volwassene mee klimt mag dit vanaf 9 jaar.

Op het hoge parcours (6 tot 12 meter) loop je via de trap naar één van de drie basisplateaus. Vanaf deze plateaus heb je toegang tot de 6 routes: First step (1), Family fun (2), Challenge (3), Jungle (4), Sensation (5) en Zipline hometree (6). Dit is de laatste lange zipline terug naar het uitgiftepunt en het terras over 180 meter.

Klimmers zijn bij AvaTarZ Oldenzaal gezekerd met het beveiligingssysteem Smart Belay. Met dit systeem zit je als klimmers met twee kabels vast aan de veiligheidslijn. De Smart Belay werkt zodanig dat de ene pas open gaat als de andere gesloten is. Erg veilig dus!

Onze routes:

1. First Step parcours (13 hindernissen)
De eerste stappen op hoogte. Via een horizontaal net klim je naar de top, naar de Gotische brug en de wiebelbalken. Veilig gezekerd op zoek naar spanning en uitdaging. Je kan het… je durft het…

2. Family Fun parcours (14 hindernissen)
Je bent een beetje warm gedraaid en voelt voor een tweede uitdaging. Beginnend met een klimwand, daag je jezelf verder uit langs rollende stijgbeugels en Liaan Loop! Al of niet met familie; het is fun!

3. Challenge parcours (14 hindernissen)
Je bent aangekomen op het derde plateau. Even rusten en dan de ‘challenge’. Je begint rustig met de zipline maar al snel worden je spieren en evenwicht op de proef gesteld via de tandenstoker en de balans-plateaus. Je gaat de uitdaging aan… en overwint!

4. Jungle parcours (15 hindernissen)
Het jungle parcours is dichter bebost. Je voelt en ruikt de bomen. Ondertussen neem je de hindernissen net als  Tarzan of Jane slingerend door de jungle. Op deze route kom je de bungy jump tegen (elastieksprong). Hierbij geef je je over aan de techniek van AvaTarZ en spring je in het net. Een durfmomentje! Maar wat voel je je bijzonder als je het volbracht hebt.

5. Sensation parcours (14 hindernissen)
Sensation biedt de getrainde klimmer nieuwe en uitdagende elementen, zoals de Liaan-sprong en het surfboard. Je voelt de fun, het plezier en de sensationele AvaTarZ kick.

6. Zipline Hometree (180 m)
Moe maar voldaan na diverse routes is het tijd voor de langste zipline van Nederland. Nog 2 maal zippen om aan te komen bij de lange zipline om vervolgens 180 meter lang zippend te genieten van het mooie uitzicht.


Tarieven: Klimmen hoog parcours, 2,5 uur incl. de lange Zipline
Jeugd 10 t/m 12 jaar € 18,50
Jeugd 13 t/m 17 € 21,50
Volwassenen 18 jaar en ouder € 25,50

Kinderen onder de 10 jaar? Bekijk hier meer informatie over het lage parcours.


 

Ervaringen van anderen…

 

Wil jij nou ook komen klimmen op één van deze uitdagende parcours? Reserveer dan nu!

Vul het formulier in