Wie is Addie?

Hallo vriendjes en vriendinnetjes,

Welkom bij AvaTarZ! Mijn naam is Addie en ik ben de mascotte van AvaTarZ. Je vindt me meestal in de bomen van ons stoere klimbos en kom geregeld langs voor een high five of een zachte knuffel met onze jonge helden. Ik vind het cool dat jullie ook de boom in gaan en lekker genieten van de natuur op het Hulsbeek. Misschien zien we elkaar binnenkort op ons TerraZ of ergens in één van de hoge Douglas bomen!

 

Weetjes over de eekhoorn ;

Wist je dat… de gewone rode eekhoorn (Sciurus vulgaris) 100 dennenappels per dag kan verorberen? Het gaat uiteraard alleen om de zaadjes. Eekhoorns eten ook graag beukennootjes, kastanjes, hazelnoten en eikels van winter- en zomereik.
Wist je dat… een volwassen eekhoorn 250 tot 350 gram weegt? In de winter worden de schattige pluimpjes op de oren nog wat langer dan in de rest van het jaar.
Wist je dat… de dracht van een eekhoorn 38 dagen duurt? De paartijd begint in de winter, zo vanaf januari. Per worp worden er gemiddeld drie jongen geboren. Eekhoorns leven solitair en het mannetje houdt zich verder niet bezig met de verzorging en de opvoeding van de jongen.
Wist je dat… het 8 weken duurt voordat de jonge eekhoorns voor het eerst uit het nest komen?