COVID-19 maatregelen

Bij AvaTarZ staat VEILIGHEID van onze gasten en medewerkers met hoofdletters geschreven! Hieronder valt ook COVID-19. Binnen de buitensportsector zijn daartoe regels opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Als basis gelden natuurlijk de RIVM regels en daarnaast de NOC*NSF regels tijdens het bezoek aan ons klimbos.

Aanvullende regels AvaTarZ:

 1. Vooraf reserveren is verplicht. Dit werkt via een online boeking waarmee ook de betaling online geregeld is. Op deze wijze zal er minimaal contact zijn met de receptie en zal de aanmelding sneller verlopen.
 2. Wanneer een deelnemer last heeft van een verkoudheid, ziekte of verschijnselen van COVID-19, dient de reservering te worden geannuleerd. Uiteraard is dit kosteloos. 
 3. Wij adviseren onze gasten indien mogelijk op de fiets te komen.
 4. Klimmers worden verzocht op tijd te komen en zich 30 minuten voor de klimtijd te melden bij de receptie. Mocht je te laat komen, kan de reservering gewijzigd worden.
 5. Er zijn 3 desinfectie punten geplaatst. De eerste hangt bij de receptie, de tweede bij de gordel-uitgifte en een derde in het klimbos
 6. Bij het aantrekken van de gordels zal controle door een medewerker van AvaTarZ plaatsvinden.
 7. Volwassenen die met hun kinderen mee klimmen dienen extra oplettend te zijn op de onderlinge afstand. En zo nodig door iets langer op het eigen plateau te blijven staan.

Veel gestelde vragen betreffende COVID-19 en klimmen.

 • Hoe houden jullie je aan de 1,5 meter regels?
  In het park zijn overal markeringen aangebracht om de 1,5 meter afstand te houden. Klim niet te dicht op je voorganger en blijf zo nodig langer op je eigen plateau staan.
 • Dragen instructeurs mondkapjes? En moet ik zelf een mondkapje dragen?
  Tijdens de gordelinstructie dragen de medewerkers geen mondkapje, aangezien de sportactiviteit al is begonnen. Gasten mogen natuurlijk een mondkapjes dragen. 
 • Hoe groot is het risico om besmet te raken door het aanraken van de touwen/draden op het klimparcours?
  Doordat het gehele klimbos zich buiten bevindt, is het risico op besmetting klein. Uit voorzorg hebben wij wel desinfectiegel in het bos, waar de klimmers gebruik van kunnen maken.
 • Wordt het virus doorgegeven als je van dezelfde materialen (gordel, helm, etc.) gebruikmaakt?
  De materialen worden allemaal ontsmet/gedesinfecteerd of een bepaalde tijd niet gebruikt (waardoor besmetting niet mogelijk is) 
 • Is het verplicht/mogelijk om met handschoenen te klimmen?
  Het is mogelijk maar niet verplicht om te klimmen met handschoenen. Wanneer je met handschoenen wilt klimmen moet je deze wel zelf meenemen.  (Latex handschoenen raden wij niet aan, omdat deze op de staalkabels snel kapot gaan). 
 • Hoe vaak en waar kan ik mijn handen ontsmetten?
  Er zijn 3 punten waar je de handen kunt ontsmetten.

  • Bij de receptie
  • Bij de Loodz (aantrekken van de gordel)
  • In het bos.