COVID-19 maatregelen

Per 16 mei is het klimbos weer geopend. Uiteraard staat hierbij de veiligheid van onze gasten en medewerkers centraal. Om dit ook ten tijde van Covid 19 te borgen, zijn er aanvullende regels voor de buitensport opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Als basis gelden natuurlijk de RIVM regels en daarnaast de NOC*NSF regels tijdens het bezoek aan ons klimbos.

Aanvullende regels AvaTarZ:

 1. Vooraf reserveren is verplicht. Dit werkt via een online boeking waarmee ook de betaling online geregeld is. Op deze wijze zal er minimaal contact zijn met de receptie en zal de aanmelding sneller verlopen.
 2. Wanneer een deelnemer last heeft van een verkoudheid, ziekte of verschijnselen van Corona, dient de reservering te worden geannuleerd. Uiteraard is dit kosteloos. 
 3. Wij adviseren onze gasten indien mogelijk op de fiets te komen.
 4. Klimmers worden verzocht om op tijd te komen bij het klimbos. Mocht je te laat komen, kan de reservering gewijzigd worden.
 5. Er zijn 3 desinfectie punten geplaatst. De eerste hangt bij de receptie, de tweede bij de gordel-afgifte en een derde in het klimbos
 6. De regels van het NOC-NSF zijn op meerdere plaatsen zichtbaar in het park
 7. Over het gehele park is een looppad uitgezet. Gasten worden verzocht dit te volgen!
 8. Er kan geen gebruik worden gemaakt van de kapstok en kluisjes.
 9. Bij het aantrekken van de gordels zal controle door een medewerker van AvaTarZ plaatsvinden. De medewerker zal hierbij latex handschoenen en een gelaatsmasker dragen.
 10. Na het klimmen worden de materialen bij de Loodz ingeleverd. Deze worden door medewerkers van AvaTarZ direct gedesinfecteerd

Veel gestelde vragen betreffende COVID-19 en klimmen.

 • Hoe houden jullie je aan de 1,5 meter regels?
  In het park zijn overal markeringen aangebracht om de 1,5 meter afstand te houden.
 • Dragen instructeurs mondkapjes? En moet ik zelf een mondkapje dragen?
  Instructeurs dragen geen mondkapjes. Alleen de instructeur die helpt met het aantrekken van de gordel, draagt een (gelaats) masker. Gasten mogen mondkapjes dragen. 
 • Hoe groot is het risico om besmet te raken door het aanraken van de touwen/draden op het klimparcours?
  Doordat het gehele klimbos zich buiten bevind, is het risico op besmetting klein. Uit voorzorg hebben wij wel desinfectiegel in het bos, waar de klimmers gebruik van kunnen maken.
 • Wordt het virus doorgegeven als je van dezelfde materialen (gordel, helm, etc.) gebruikmaakt?
  De materialen worden allemaal ontsmet/gedesinfecteerd of een bepaalde tijd niet gebruikt (waardoor besmetting niet mogelijk is) 
 • Is het verplicht/mogelijk om met handschoenen te klimmen?
  Het is mogelijk maar niet verplicht om te klimmen met handschoenen. Wanneer je met handschoenen wilt klimmen moet je deze wel zelf meenemen.  (Latex handschoenen raden wij niet aan, omdat deze op de staalkabels snel kapot gaan). 
 • Hoe vaak en waar kan ik mijn handen ontsmetten?
  Er zijn 3 punten waar je de handen kunt ontsmetten.

  • Bij de receptie
  • Bij de Loodz (aantrekken van de gordel)
  • In het bos.